Niet erkende rouw na mindhacking
20 maart 2017
Hoofdpijnen
6 augustus 2017

Doordat ik de term Dry Needling regelmatig voorbij hoorde komen werd mijn nieuwsgierigheid als  acupuncturist zijnde toch wel gewekt. Wat is Dry Needling nou precies? Wat is het verschil met acupunctuur? Naar op zoek te zijn gegaan naar wat informatie werd mijn nieuwsgierigheid zo groot dat ik besloot een nascholing Dry Needling te gaan volgen. 

Wat een leuke nascholing. Vooral omdat ik het gelijk kan toepassen in de praktijk en het daardoor een mooie aanvulling op mijn behandelmogelijkheden is geworden. En wat een verschil met de acupunctuur. Het enige wat hetzelfde is zijn de naaldjes. Waar men bij de acupunctuur de energiestroom in het lichaam wil beïnvloeden, richt de Dry Needling zich op het aanprikken van specifieke punten in de spieren om zo ontspanning in de desbetreffende spier te verkrijgen.

Klachten die weer opspelen

Tijdens de nascholing werden verschillende voorbeelden gegeven waarbij je Dry Needling kan toepassen. Bijvoorbeeld een heupklacht die in principe hersteld is maar alleen met hardlopen steeds weer terugkomt. Of een rug die regelmatig weer op dezelfde plek klachten geeft. Hele herkenbare voorbeelden. Die ik nu onder andere kan behandelen met Dry Needling!

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Fysiotherapiepraktijk Mireille Tent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.