Zwitserse overheid erkent werking van homeopathie
7 januari 2017
Niet erkende rouw na mindhacking
20 maart 2017

Van oorsprong ben ik fysiotherapeut.
Tijdens mijn behandelingen merkte ik dat ik bij sommige patiënten niet altijd verder kwam. Dat wil zeggen voor mijn gevoel was mijn behandeling niet altijd toereikend. Zo is mijn interesse voor de acupunctuur ontstaan. Acupunctuur heeft een hele andere benaderingswijze dan wij hier kennen vanuit de Westerse geneeskunde. Nu ik zo’n kleine 10 jaar als acupuncturist aan het werk ben merk ik dat fysiotherapie en acupunctuur, ondanks de verschillende benaderingswijze, soms juist heel goed te combineren met elkaar is. Het vult elkaar heel mooi aan. Dat maakt het werk voor mij heel leuk. Ik vind het dan ook jammer dat er vanuit de reguliere zorg vaak nog zo sceptisch tegen acupunctuur aangekeken word. Het gaat niet om welke vorm van zorg, regulier of alternatief, beter is. Maar om wat goed is voor de patiënt. En voor de ene patiënt zal dit behandeling vanuit de reguliere zorg zijn voor de ander vanuit de alternatieve en weer een ander een combinatie daarvan. Er moet veel meer gekeken worden naar de individuele patiënt met zijn klachten en behoefte aan zorg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.